ЗАЕК САЛМИ




 
 за 6 души
Един заек килограм
1 глава лук
2 дафинови листа
2 стръка от градински чай
4 карамфил
¼ чаша оцет
½ чаша червено вино
1 чаена чаша зехтин
сол и черен пипер

 
Надрасквате лука в две страни и заковавате дафиновите листа, градинския чай и карамфила.

Поставете заека в тенджера, лука, поръсвате се с оцета, червеното вино, зехтина, сол и черен пипер.

Покрийте тенджерата с пергаментова хартия и след това с капака и оставете да се готви на висока температура в началото, а след това на ниска в продължение на 2 часа.

Извадете заека от тенджерата, поставете го върху поднос, прецедете соса и го изсипете върху заека.
 

Коментари

Популярни публикации