Агнешко с кисело мляко



        за 4-6 човека

2 агнешки бутчета (около 1 ½ кг.)
240 мл сухо бяло вино
2-3 стръка мащерка
сол

За топинга:
500 грама. кисело мляко
2 супени лъжици брашно
2 яйца
сол и черен пипер

За картофите:
1 кг. малки картофи
100 мл зехтин екстра верджин
1 кафеена лъжица сладък червен пипер
сол

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте месото, избършете с хартиени кърпи и го наръсете със сол и пипер . Сложете в тава с мащерката и виното, покрийте го със фолио, и го печете в продължение на 1 час. Сварете картофите с кожите им за 15-20 минути, обелете ги и ги добавете при месото във фурната. Изсипете зехтин, поръсвате се със сол и червен пипер. Печете картофите с месо в долната кошница на фурната за 1 час и 15 минути. От време на време се разбърква. Извадете фолиото и продължете готвенето на месото за 30 минути или докато се получи лека коричка. Междувременно се смесват съставките за смес от киселото мляко. Извадете тавата от фурната, покрийте месото с места от киселото мляко, и печете, докато киселото мляко да се направи розова кора. Сервира се, придружено с картофи.

Коментари

Популярни публикации