ГРИС ХАЛВА



  


Продукти за форма ЗА КЕКС

    1 ч.ч зехтин
    2 ч. ч грис
    3 ч. ч захар
    4 ч.ч вода
    1 ч. кафе черни без семки стафиди
    1 ч.кафе кедрови ядки
    1 ч.л. канела
    6 карамфилчета


 
 В голям тиган, добавете зехтина да се загрее добре. Добавете карамфила, стафидите, кедровите ядки и канелата. Пържете за 1 минута. Добавете грис а и пържете се на среден огън, като се разбърква непрекъснато, докато се зачерви и поглъща целият зехтин. Добавя се захарта и се бърка за още 1-2 минути и след това се изсипва и водата. Разбъркайте и махате тенджерата от котлона. В рамките на 1-2 минути гриста ще е усвоил цялата течност и халвата ще е изсъхнала. Слагате го във формата, оставете го за 10 минути до поизстине леко и обръщате формата. Се яде топла или студена и много добре върви с ванилов сладолед.

Коментари

Популярни публикации