ГРИС ХАЛВА
Продукти за форма ЗА КЕКС
1 ч.ч зехтин
2 ч. ч грис
3 ч. ч захар
4 ч.ч вода
1 ч. кафе черни без семки стафиди
1 ч.кафе кедрови ядки
1 ч.л. канела
6 карамфилчета
В голям тиган, добавете зехтина да се
загрее добре. Добавете карамфила,
стафидите, кедровите ядки и канелата. Пържете за
1 минута. Добавете грис а и пържете се на среден огън, като се разбърква
непрекъснато, докато се зачерви и поглъща целият зехтин. Добавя се захарта и се бърка за още 1-2
минути и след
това се изсипва и водата. Разбъркайте и махате тенджерата
от котлона. В рамките на 1-2 минути гриста ще е
усвоил цялата течност и халвата ще е изсъхнала. Слагате го във формата, оставете го за 10
минути до поизстине леко и
обръщате формата. Се яде топла или студена и много
добре върви с ванилов сладолед.
Коментари
Публикуване на коментар