Желирано мляко с аромат на роза
за
6-8 души
5 чаши. мляко
2 ½ супени лъжици желатин на прах
⅓ чаша. захар
1 течна ванилия
½ кафеена лъжица розова вода
За сиропа:
1 чаша. захар
1 чаша. вода
¼ кафеена лъжица розова
вода
1-2 капки гренадин за цвят (по избор)
1-2 капки гренадин за цвят (по избор)
Първо пригответе сиропа. Смесете водата и захарта в
малка тенджера и оставете да къкри на слаб огън за 5-6 минути, докато се разтопи
захарта и сиропа се сгащи. Добавете розовата вода, разбъркате и свалете от огъня
. Оставете сиропа да изстине. За
да направите желето, сложете в купа ¾ от млякото, поръсете желатина над нея и я
оставете да се накисне. Сипете
останалото мляко в малка тенджера със захарта, ванилията и розовата вода и
оставете да къкри на слаб огън. След
като заври добавете желатинения смес, разбърквате и го оставете на слаб огън за
още 2-3 минути, докато желатина се разтвори добре. Поставете
сместа в форма и го сложете в хладилника
да се замрази за 4 до 6 часа. Обръщате
формата върху плато, и сервирайте със сиропа, украсено с диви рози.
Коментари
Публикуване на коментар