ВАРЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ СЪС СОС ОТ СИРЕНЕ ФЕТА



 
       за 6 души

200 гр карфиол
200 гр броколи
2 стръка праз
200 гр жълта тиква
100 г пресни гъби
за сос
200 гр сирене фета
50 г сирене Филаделфия
4 ч.л. сметана за готвене
1 чаена лъжичка червен пипер
прясно смлян черен пипер
сол
1 чаша кафе зехтин за сотиране на тиквата и гъбите


 
 В началото пригответе соса. В блендер добави сиренето фета, нарязано на малки парченца, сиренето Филаделфия, сметаната, прясно смлян черен пипер и сол, разберкайте, докато стане гъста течност. Оставете го на страни.

В тенджера с обилно количество подсолена вода варете за 10 минути карфиола, броколите и праза. Извадете ги и ги сложете в дълбока купа нарязани на едро.

В тиган в който сме добавили зехтина, изпържете тиквата, нарязана на кубчета и гъбите, докато станат кафяви. Сложете сол и черен пипер и ги добавете върху задушените зеленчуци.

Изсипете соса от сирената и се поръсете със сладък червен пипер.

Коментари

Популярни публикации