Салата с патладжан по гръцки
4 порции
1 голям патладжан, измит
1 домат, без семената и нарязан
1 малка глава лук, нарязана на
кубчета
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
2 супени лъжици студено пресован зехтин
2 супени лъжици бял оцет
1/2 чаша натрошено сирене фета
сол на вкус
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
2 супени лъжици студено пресован зехтин
2 супени лъжици бял оцет
1/2 чаша натрошено сирене фета
сол на вкус
Печете
патладжана във фурна или на скара средно висока температура.
Пробийте патладжана няколко пъти с върха на нож или вилица. Печете патладжана докато кожата е овъглена и патладжана е мек, около 15 минути. Поставям настрана докато изстине достатъчно.
Отстранете кожата от патладжана. Сложете патладжана в купа и добавете доматите, лука, магданоза, зехтина, оцет, и сирене и се разбърква добре. Оставете купата в хладилника за един час, и подправете на вкус със сол преди сервиране.
Пробийте патладжана няколко пъти с върха на нож или вилица. Печете патладжана докато кожата е овъглена и патладжана е мек, около 15 минути. Поставям настрана докато изстине достатъчно.
Отстранете кожата от патладжана. Сложете патладжана в купа и добавете доматите, лука, магданоза, зехтина, оцет, и сирене и се разбърква добре. Оставете купата в хладилника за един час, и подправете на вкус със сол преди сервиране.
Коментари
Публикуване на коментар