Салата с патладжан по гръцки



   
            4 порции

1 голям патладжан, измит
 
1 домат, без семената и нарязан
 
1 малка глава лук, нарязана на кубчета

 2 супени лъжици нарязан пресен магданоз

 2 супени лъжици студено пресован зехтин

  2 супени лъжици бял оцет

  1/2 чаша натрошено сирене фета

   сол на вкус

 
Печете патладжана във фурна или на скара средно висока температура.
    Пробийте патладжана няколко пъти с върха на нож или вилица. Печете патладжана докато кожата е овъглена и патладжана е мек, около 15 минути. Поставям настрана докато изстине достатъчно.
    Отстранете кожата от патладжана. Сложете патладжана в купа и добавете доматите, лука, магданоза, зехтина, оцет, и сирене и се разбърква добре. Оставете купата в хладилника за един час, и подправете на вкус със сол преди сервиране.

Коментари

Популярни публикации