Милфей с патладжан и свинско филе
1 порция
100 гр. патладжан
50 гр. катък
50 гр. катък
150
гр. свинско филе
15 гр. пресен босилек
100 гр. домат
50 мл доматен сос
сол
пипер
зехтин
15 гр. пресен босилек
100 гр. домат
50 мл доматен сос
сол
пипер
зехтин
Нарежете
доматите патладжана на дебели резени,
като ги прекарвате за около две минути
от грил, скара или тиган.
Правим доматен сос, като нарязваме лука и го изпържим в малко зехтин, добавим обелени домати, и го оставяме да се пържи за 15’ минути.
В тиган загрейте малко олио и запържете двете свински филета. Добавете им сол и черен пипер. Запазете ги топли.
Подреждане на чиния. На една чиния слагаме на две места два
резена домат, от горе малко катък, лъжица
доматен сос, свинско филе, отново
катък, доматен сос, патладжан, катък, домат и завършваме
с катък. На всяко от двата милфей
от горе сложете листо от пресен босилек и поръсете
с балсамов оцет.Правим доматен сос, като нарязваме лука и го изпържим в малко зехтин, добавим обелени домати, и го оставяме да се пържи за 15’ минути.
В тиган загрейте малко олио и запържете двете свински филета. Добавете им сол и черен пипер. Запазете ги топли.
* Вместо свинско филе можете да използвате всеки вид месо дори и риба.
Коментари
Публикуване на коментар