САРДИНИ ПЪЛНЕНИ ПЕЧЕНИ В ЛОЗОВО ЛИСТО


за 5 души

½ кг. големи сардини
    2 филии стар хляб
    3 супени лъжици зехтин
    1 скилидка счукан чесън
    2 супени лъжици нарязан магданоз
    мариновани лозови листа
    сол

    За сервирането:
    домати
    босилек
    зехтин
    оцет
    сол


1.Изчистете главата, вътрешностите и централната кост на сардините. Постарайте се  двете филета да останат заедно (пеперуда) След почистването ги измийте добре. Оставете ги да се отцедят.
2. В пасатор роним старя хляб. Сложете го в купа. Добавете чесън, магданоз и зехтин. Подправете със сол и месете всичките материали.
3. Напълнете със сместа  една по  една сардините. Увийте всяка сардина с лозово листо.
4. Печете сардините  на скара  за 3-4’ от всяка страна. Нарежете доматите в купа, добавете 1 супена лъжица оцет, 3 супени лъжици зехтин и сол. Разбърквате добре.
5. В чиния нареждаме салатата и отгоре запечените сардини. Изсипете от горе соса от купата със салатата.

Коментари

Популярни публикации