ПИЛЕ С БАМЯ



  за 4 души

1/2 кг бамя
1 пиле около 1 ½ кг
1 ч.ч масло
2 глави лук, нарязани на тънки филийки
2 скилидки чесън
2 ч.ч доматен сок
1 чаена лъжичка захар
сол и черен пипер


 
 Почистете и измийте бамята, поръсвате я с оцет и сол и я оставяте по този начин в продължение на 1 час.

Разделяте на порции пилето. Поръсете със сол и черен пипер и запържете го леко с половината от маслото.

Добавете лука и чесъна. Разбърквате добре.

Добавете доматения сок и захар и оставете да къкри пилето за около 1 час.

Измийте бамята, изсушете я, и я пържете с останалото масло. Добавете соса от пилето и малко топла вода и оставете да къкри, докато омекне.

Сервирайте на блюдо пилето и  около него бамята.

Коментари

Популярни публикации