Кокореци



 
 2 комплекта и момици на агнешко или козе месо
2 кг агнешки черва или козе
2 була
сол и прясно смлян черен пипер
сухи семена от кориандър, натрошени
кимион, натрошен


 
Правим смес със сол, пипер и подправките в купа. (Не спестите за сол и пипер в умерени количества кориандър и кимион малко, само за вкус).

Сложете в една купа с топла вода булата, за да омекнат и се почистват. След измиване на дреболиите внимателно ги нарежете на парчета. Същото правим с момици. Изчислете количества ¾ белия дроб, сърцето, бъбреците и момици и само ¼ черния дроб, тъй като горчи, когато се изпича. Поръсете със сместа от подправките, за да отидат навсякъде. Измийте червата от вътре, под течаща студена вода и се поставят в купа с изцедени лимони.

Прекарайте в специален шиш последователно карантията и момици. Увийте с булото, и се захваща в различни точки с клечки за зъби. Тогава хванете от горната част на шиша червата и започвате да плетете  един дебел слой. След това поставете шиша изправен цяла нощ, за да се отцеди течността в един съд. На следващия ден в началото го слагаме на огъня на високо и въртим  бавно докато почне да ври. Когато започне да ври отвътре (излиза пяна ), слагаме по ниско и въртим по-бързо. Периодично се пробива с вилица и когато вече не излиза повече течност, тогава червата са готови.

Коментари

Популярни публикации