Запечен карфиол с лимонов винегрет
за 4 души
1
карфиол
½ ч.л. сол
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пресен лимонов сок
2 супени лъжици нарязан магданоз или кориандър
1 чаена лъжичка горчица
½ ч.л. сол
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пресен лимонов сок
2 супени лъжици нарязан магданоз или кориандър
1 чаена лъжичка горчица
Сложете карфиола в тавичка и го печете във фурната за 45 минути до 1 час. В купа, смесете всички останали съставки и бавно ги изсипете върху горещят карфиол, за да му позволи да абсорбират течностите. Нарезете на четвъртинки и сервирайте.
Коментари
Публикуване на коментар