Винтове със сьомга, грах и лимон

 
          за 6 души

500 грама. паста винтове
300 грама. прясна сьомга филе (2 филии)
4 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
100 грама. грах, замразен
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
кора на 2 лимона
2 супени лъжици копър, нарязан
300 грама. кисело мляко
2 яйца, бити

Сварете пастата в изобилие подсолена вода за 5 минути и махаме водата от тях. Леко ги намажете с зехтин, разбъркайте и ги оставете настрана. В голям тиган, затопляме зехтин и се запържваме сьомгата в продължение на 3 минути от всяка страна. Когато стане светло кафява добавете сол и пипер и я махнете от огъня. След като изстине, нарязваме я  на парчета, забъркваме я  с пастата, грахта, чесъна, лука, кора от лимон и копър и изсипете сместа в една тава. Загрейте фурната до 180oC. Разбърквате киселото мляко с яйцата, докато стане гладко и се изсипва върху храната. Печете за около 20 минути, докато покафенее повърхността.


Коментари

Популярни публикации