Треска Portuguesa
за 4 човека
1 филе от треска (800 гр).
1 филия от царевичен хляб, без кора (200 гр.)
1 скилидка чесън, нарязан
1-2 супени лъжици магданоз или кориандър, нарязани на ситно
1 филе от треска (800 гр).
1 филия от царевичен хляб, без кора (200 гр.)
1 скилидка чесън, нарязан
1-2 супени лъжици магданоз или кориандър, нарязани на ситно
Нарежете филетата от треската в четири
дебели резени и ги
печете на скара. След печенето и докато са още топли, ги скубете
на тънки ивици. Ронете хляба и
го разбъркайте с треската.
Поръсете с черен пипер и чесън и го сложете
в тиган, залейте с малко зехтин и разбъркайте в продължение на 1-2 минути да се смесва с
хляба. Махнете от огъня и поръсете с кориандър или
магданоз. Сервирайте веднага, придружен от лук
и маслини.
Коментари
Публикуване на коментар