Треска Portuguesa


 
за 4 човека
1 филе от  треска (800 гр).
1 филия от царевичен хляб, без кора (200 гр.)
1 скилидка чесън, нарязан
1-2 супени лъжици магданоз или кориандър, нарязани на ситно

 
Нарежете филетата от  треската в четири дебели резени и ги печете на скара. След печенето и докато са  още топли, ги скубете на тънки ивици. Ронете  хляба и го  разбъркайте  с треската. Поръсете с черен пипер и чесън и го сложете в тиган, залейте с малко зехтин и разбъркайте  в продължение на 1-2 минути да се смесва с хляба. Махнете от огъня и  поръсете с кориандър или магданоз. Сервирайте веднага, придружен от  лук и маслини.



Коментари

Популярни публикации