Гаврос (хамсия) с кимион и лайм,


       за 4 човека
- 500 грама. гаврос
сол
1 супена лъжица кимион
• 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
брашно
зехтин за пържене
настъргана кора  от 1 лайм
2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
1 супена лъжица
смачкан розов пипер 


Измийте гавроса и го оставете да се отцеди. Посолете рибата и я поръсете с кимион и джинджифила. Минавате рибата през брашното и я изпържете в горещо олио за няколко минути, така че да не изсъхне. Поставете ги върху абсорбираща хартия и след това поръсете с настърганата кора  от зелените лимони, пресен кориандър и розов пипер.






Коментари

Популярни публикации