Гаврос (хамсия) с кимион и лайм,
- 500 грама. гаврос
• сол
• 1 супена лъжица кимион
• 1 чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
• брашно
• зехтин за пържене
• настъргана кора от 1 лайм
• 2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
• 1 супена лъжица смачкан розов пипер
Измийте гавроса и го оставете да се отцеди. Посолете рибата и я поръсете с кимион и джинджифила. Минавате рибата през брашното и я изпържете в горещо олио за няколко минути, така че да не изсъхне. Поставете ги върху абсорбираща хартия и след това поръсете с настърганата кора от зелените лимони, пресен кориандър и розов пипер.
Коментари
Публикуване на коментар