Краставици, пълнени с аншоа и каперси
за
6 души
• 2 краставици, измити
• 8 аншои, осолени
• 4 ч. л.
каперси• 2 краставици, измити
• 8 аншои, осолени
• 1 супена лъжица катък или друго сирене за мазане
• няколко листа от магданоз
Премахвайте
края на краставиците и ги нарязвате
на 5 cm цилиндъра.
С една лъжица изчистваме
вътрешността от семките и част от плътта,
по същият начин като на пълнени тиквички. Поставете ги с главата надолу върху попивателна
хартия, за да се отцедят. Разбийте в мулти аншоата,
каперсите и катъка, и с тази смес пълнете
краставиците. Гарнира се с лист от магданоз . Оставете ги в
хладилника за 1 час,
за да се охладят и след това ги сервирайте.
ПРОМЕНИ
Може да запълним краставиците и с друга салата
или смес по ваш избор, като джаджики, тоносалата или мус от пъстърва (1
част пъстърва, 2 части сирене
тип Филаделфия, 1 зелен лук и копър за
гарнитура).
Коментари
Публикуване на коментар