Краставици, пълнени с аншоа и каперси

        за 6 души
• 2 краставици, измити
• 8 аншои, осолени
4 ч. л. каперси
1 супена лъжица катък или друго  сирене за мазане
няколко листа от магданоз



Премахвайте  края на краставиците и ги нарязвате  на 5 cm цилиндъра.
С една лъжица изчистваме вътрешността от семките и част от плътта, по същият начин като на пълнени тиквички. Поставете ги с главата надолу върху попивателна хартия, за да се отцедят. Разбийте в мулти аншоата, каперсите и катъка, и с тази смес пълнете краставиците. Гарнира се с лист от магданоз . Оставете ги в хладилника за 1 час, за да се охладят и след това ги сервирайте.

ПРОМЕНИ
 Може да запълним краставиците и с друга салата или смес по ваш избор, като джаджики, тоносалата или мус от пъстърва (1 част  пъстърва, 2 части сирене тип Филаделфия, 1 зелен лук и копър за гарнитура).

Коментари

Популярни публикации