ЛАВРАК С ОРЕХОВ СОС


        за 4 човека


4  филета от лаврак(130 гр. всяко парче.)
1 куп рукола.
100 грама. пилешки бульон
10 грама. орехова паста (продават готова)
50 грама. орехи
10 грама. масло
100 грама. нарязан хляб

За винегрет:
20 грама. оцет
80 грама. фъстъчено масло
сол и черен пипер

Нарежете хляба на кубчета по 4 мм. Кълцате ядките и ги разбърквате се с хляб на кубчета, Сложете сместа между филетата и  запържваме рибата с малко зехтин.Обръщаме филетата от другата страна след като получат златист цвят. Междувременно, в тенджера варим пилешки бульон, като се разбърква непрекъснато, докато се стегне. След това добавете ореховата паста. В същото време, загрейте маслото в тиган с 1 щипка сол и добавете изцедената рукола.Изпържете я за кратко кратко, и отстранете я от тигана преди да изгори.Смесете фъстъченото масло и оцета  в блендер със сол и пипер, докато се получи  хомогенна смес на винегрет. За да сервираме,поставяме руколата на база и от горе редим филето от лаврака. Добави  винегрета към пилешки бульон и се изсипва върху рибата.










Коментари

Популярни публикации