ЛАВРАК С ОРЕХОВ СОС
за 4 човека
4 филета от лаврак(130 гр. всяко парче.)
1 куп рукола.
100 грама. пилешки бульон
10 грама. орехова паста (продават готова)
50 грама. орехи
10 грама. масло
100 грама. нарязан хляб
За винегрет:
20 грама. оцет
80 грама. фъстъчено масло
сол и черен пипер
Нарежете хляба на
кубчета по 4 мм. Кълцате ядките и ги разбърквате се с хляб на кубчета, Сложете
сместа между филетата и запържваме рибата с малко зехтин.Обръщаме
филетата от другата страна след като получат златист цвят. Междувременно, в
тенджера варим пилешки бульон, като се разбърква непрекъснато, докато се
стегне. След това добавете ореховата паста. В същото време, загрейте маслото в
тиган с 1 щипка сол и добавете изцедената рукола.Изпържете я за кратко кратко,
и отстранете я от тигана преди да изгори.Смесете фъстъченото масло и
оцета в блендер със сол и пипер, докато се получи хомогенна смес на
винегрет. За да сервираме,поставяме руколата на база и от горе редим филето от
лаврака. Добави винегрета към пилешки бульон и се изсипва върху рибата.
Коментари
Публикуване на коментар