ПЕЧЕНА СЬОМГА
Време за приготвяне: 10 минути /мариноване: 2 часа /готвене: 10 минути.
за 4 човека4 пресни филета сьомга
3 лимони
200 мл сухо бяло вино
сол и прясно смлян черен пипер
За соса:
100 грама. краве масло
5 стръка магданоз, нарязани на ситно
сок от 1 лимон
Изстискаме сока от 1 лимон и отрязваме останалите на шайби. Слагаме сьомгата в купа и наливаме виното и лимоновия сок. Покрийте купата и оставете да се маринова сьомгата в продължение на 2 часа в хладилник.
За соса:
Разтопете маслото в малък тиган, добавете магданоз и лимонов сок и оставете да къкри за около 2-3 минути.
Готвене:
Премахваме филетата от марината, и ги изсушаваме на хартия,осоляваме и слагаме черен пипер и ги готвим внимателно за 10 минути на скара, обръщайки ги от двете страни. Сервира се с топъл сос и резени лимон. Сервира се с малки варени на пара картофи.
Коментари
Публикуване на коментар