Бял боб със зелен сос и треска
за 4 човека
За боба:
1 чаша. бял боб
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
сол
За зеления сос:
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица зехтин екстра върджин
1 връзка магданоз, нарязана на ситно
За треска:
2 филета от прясна треска
разбито яйце и брашно за тесто
зехтин за пържене
За боба:
1 чаша. бял боб
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
сол
За зеления сос:
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица зехтин екстра върджин
1 връзка магданоз, нарязана на ситно
За треска:
2 филета от прясна треска
разбито яйце и брашно за тесто
зехтин за пържене
Накиснете
боба за една нощ и на следващия ден го сложете да се вари и добавете зехтина,
лука и кубчето. Оставете
да къкри на слаб огън, докато се сгъстят , добавяйки студена вода, за да се удължи кипенето. Точно
преди да премахнете от огъня, сложете сол и черен пипер и ги оставете настрани.
Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна. След като почервенее добавете брашното, разбърквате за минута и се разрежда с малко вода от варения фасул. Отстранете от огъня и оставете соса да се сгъсти за няколко минути. Добавете магданоза и разбъркайте.
Отстранете кожата от филета от треска, нарежете ги на кубчета, добавете сол, брашно и ги минете през яйцето. Загреете зехтина в един тиган и леко запържете рибата до златисто кафяво. Когато е готова отстранете върху абсорбираща хартия.
Махнете лука от боба, оставете малко от водата и разбърквате всичко със зеления сос. Топлите ги заедно в продължение на 5 минути, и ги смесете с пържената риба. Сервирайте веднага.
Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна. След като почервенее добавете брашното, разбърквате за минута и се разрежда с малко вода от варения фасул. Отстранете от огъня и оставете соса да се сгъсти за няколко минути. Добавете магданоза и разбъркайте.
Отстранете кожата от филета от треска, нарежете ги на кубчета, добавете сол, брашно и ги минете през яйцето. Загреете зехтина в един тиган и леко запържете рибата до златисто кафяво. Когато е готова отстранете върху абсорбираща хартия.
Махнете лука от боба, оставете малко от водата и разбърквате всичко със зеления сос. Топлите ги заедно в продължение на 5 минути, и ги смесете с пържената риба. Сервирайте веднага.
Коментари
Публикуване на коментар