Пълнени калмари



            за 4 човека
3 големи калмари
200 грама. ориз
3 големи глави лук, нарязани на ситно
450 грама. домати на малки кубчета
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
1 чаена чаша зехтин
250 мл сухо бяло вино



 Почистете и измийте калмарите, но без да ги нарязвате. Извадете пипала и ги нарежете. Загрейте зехтина в тенджера и леко запържете лука. След като зачервя, добавете пипалата и половината от домати, магданоз и ориз и пържете. Подправете на вкус и оставете плънката да заври на слаб огън за 10 минути.Премахнете и я оставете да се охлади.Попълнете калмарите и ги зашийте,за да се затворят или закрепете ги с клечки за зъби. Сложете ги в тава за печене и ги налеете с виното, малко вода и останалата част от домата. Печете в предварително загрята, фурна в 130oC за 40-45 минути. Ако искате да стават по-меки, можете да се готвят в тенджера.

Коментари

Популярни публикации