Боб с телешко
500 гр. боб (едър-гигант)
500 гр. телешко месо, нарязано на малки хапки
8 супени лъжици зехтин
50 мл узо
2 нарязани моркови
2 червени чушки нарязани на ленти
2 глави лук, нарязани на парчета
300гр. домати на кубчета
2 стръка целина
1 малка люта чушка
1 супена лъжица червен пипер
сол, черен пипер
Накиснете боба от предишната вечер. Налейте зехтина в широка и плитка тенджера и запържете месото до зачервяване от всички страни. Сложете лука да се пържи и изгасете с узото . Добавя се вода и се вари месото за 30 минути. След това се добавят останалите съставки и продължава готвенето за около 40 минути, докато боба се сгащи и остане с малко сос. Може да се наложи да добавите още малко вода по време на готвене .
Коментари
Публикуване на коментар