Шоколадово суфле с течен шоколад

 
 
400 гр. течен шоколад
4 белтъка
2 жълтъка
120 мл. прясно мляко
1 супена лъжица брашно
¾ ч.л. царевично брашно
1 чаена лъжичка масло
½ чаена лъжичка течна  ванилия
¼ чаена лъжичка сол


 
В една тенджера , добавете млякото и ванилията , и ги варите.
 Загрейте фурната до 180 ° C  
 Добавете течният шоколад.
 Разбъркайте добре , докато не получи хомогенна смес .Разбийте белтъците със солта докато се получи "маренга" .Смесете жълтъците с 1 супена лъжица мляко , бъркайте леко и добавете към шоколадовия смес , като се разбърква до хомогенизиране на сместа.Добавете брашното и царевичното брашно пресявани  в шоколадовия смес и се разбърква добре .Внимателно и постепенно, за да не губи обема и включвате и "маренгата" в сместа с помощта на шпатула. Размажете една огнеупорна купа или индивидуални огнеупорни купички за суфле с маслото.Разделете сместа във форми и ги запълни до 3/4 . Пече се в предварително нагрята на 200 ° С фурна в продължение на 8-10 минути.Поръсвайте с пудра захар. Яде се чисто, или със сладолед или кисело мляко !

Коментари

Популярни публикации