Свинско във фурната с чушки, бира, мед и мащерка



500 гр свинско месо
2 жълти чушки
2 средни моркови
2 големи картофа
2 кутии от бира
½ чаша горчица
2 ч.л.. мед
5 с. л. зехтин
2 с. л.  оцет
4 с. л. мащерка (пресни или сушени)


В една тенджера слагаме свинското месо, чушките, нарязани на парчета, нарязани моркови и нарязани на четвъртинки картофи. Добавете бирата и смеси зехтина с оцета, меда и горчицата, мащерката, сол и черен пипер. Изсипете сместа върху месото и зеленчуците, покрийте тенджерата и пуснете да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 2 часа, без да отваряте капака.

Коментари

Популярни публикации