Портокалов кекс
- 1/2 кг. кори за печене
- 1 водна чаша захар
- 1 водна чаша брашно
- 1 водна чаша портокалов сок
- 1 кисело мляко 2%
- 2 валили на прах
- 2 с.л. baking powder.
- кора 2 портокала
- 1 чаша захар
- 1 чаша вода
- кора от 1 портокал
- В една тава наредете корите по малко и ги изпечете на 100 градуса да изсъхнат за да се ронят по лесно.
- След това ги роним в една голяма купа.
- Слагаме всичките продукти в купата и ги разбъркваме добре. След това прехвърляме сместа в една тава.
- Печем на 180 градуса за 30 -40 минути до златисто кафяво.
- След като го извадите от фурната, оставете да изстине напълно и направете сиропа. Варим го в продължение на 10 минути, за да стегне и след това го оставяме да изстине и го изсипваме върху сладкиша.
Коментари
Публикуване на коментар