Портокалов кекс


  • 1/2 кг. кори за печене
  • 1 водна чаша захар
  • 1 водна чаша брашно
  • 1 водна чаша портокалов сок
  • 1 кисело мляко 2%
  • 2 валили на прах
  • 2 с.л. baking powder.
  • кора 2 портокала
За сиропа:
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша вода
  • кора от 1 портокал

  1. В една тава наредете корите по малко и ги изпечете на 100 градуса да изсъхнат за да се  ронят по лесно.
  2. След това ги роним в една голяма купа.
  3. Слагаме всичките продукти в купата и ги разбъркваме добре. След това прехвърляме сместа в една тава.
  4. Печем на 180 градуса за  30 -40 минути до златисто кафяво.
  5. След като  го извадите от фурната, оставете да изстине напълно и направете сиропа. Варим го в продължение на 10 минути, за да стегне и след това го оставяме да изстине и го изсипваме върху сладкиша. 
Сладкиша е готов и става прекрасен като го сложим в хладилникът.

Коментари

Популярни публикации