Акула котлет с зехтин и риган
за 4 човека
1500 грама. акула котлет
• сол и прясно смлян черен пипер
• ½ чаша. лимонов сок
• ½ чаша. зехтин
• 3 скилидки чесън, нарязани на парчета
• ½ с.л. сушен риган
1500 грама. акула котлет
• сол и прясно смлян черен пипер
• ½ чаша. лимонов сок
• ½ чаша. зехтин
• 3 скилидки чесън, нарязани на парчета
• ½ с.л. сушен риган
Измийте
котлетите от акула и ги изцедете.
Поставя се в стъклена купа,
добавете сол и черен пипер, поръсва се с
лимонов сок и оставяте за ½ час. В широк тиган, затопляте зехтина и запържете чесъна
за 1 минута. Добавете акулата с лимоновия сок и вода ½
чаша. Гответе на слаб огън,
докато водата се изпари и се оставя рибата с зехтина.
Малко преди края се поръсва с риган.
Коментари
Публикуване на коментар