Акула в пергамент с праз и копър
за 4 човека
• 4 котлета от акула, около 200 грама. всеки
• ½ чаша. зехтин
• 4 средни глави лук, нарязани на ситно
- 500 грама. праз, само бялата част, нарязан
• 2 копър, нарязани на парчета
• 1 чаша. сухо бяло вино
• 4 пергамента
• сол и прясно смлян черен пипер
• Сок от 1 лимон
• 4 котлета от акула, около 200 грама. всеки
• ½ чаша. зехтин
• 4 средни глави лук, нарязани на ситно
- 500 грама. праз, само бялата част, нарязан
• 2 копър, нарязани на парчета
• 1 чаша. сухо бяло вино
• 4 пергамента
• сол и прясно смлян черен пипер
• Сок от 1 лимон
В
голям тиган, затопляме зехтина и леко задушаваме лука и праз
на слаб огън за 15 минути. След това добавете копър продължете да
пържите за още 5 минути. Добавете виното
и увеличете топлината, за да се изпари алкохолът.
Загрейте фурната до 200oC. Разделете съдържанието
на тава за печене пергаментна
хартия и котлет от акула. Сол, черен
пипер и ги сгъваме добре. Поставете пакетите в
тава за печене и печете в продължение на 30 минути. Отворете внимателно пакетите и
прехвърлете рибата на чиния. Поръсете с лимоновия сок и сервирайте горещо.
Коментари
Публикуване на коментар