Риба тон със сотиран див амарант ( или спанак )
за 4 човека
500 гр. див амарант, почистен и измит
½ чаша. зехтин
1 глава лук, нарязанa
2 скилидки чесън
1 ч.л. кориандър
2 консерви риба тон във вода, изцедени
сок и кората от 1 лимон
копър или магданоз, нарязан
сол и прясно смлян черен пипер
В
много подсолена вода под парваме дивят амарант,
не повече от 5-7 минути. Изцеждаме
докато се махне цялата вода. В тиган загрейте
зехтина и изпържете лука за около 3-4 минути. Добавете дивят амарант,
чесън, сол и магданоз
и се разбърква
на силен огън, докато увехна чесъна. Изсипете
в тигана рибата тон и разбъркайте
внимателно, така, че да не надроби на много ситни парчета. Добавете лимоновия
сок, копър или магданоз и готвим докато течността се изпари,
добавете лимоновите кори и сервирайте.
Коментари
Публикуване на коментар