Риба тон със сотиран див амарант ( или спанак )

 
        за 4 човека
 
500 гр. див амарант, почистен и измит

½ чаша. зехтин
1 глава лук, нарязан
a
2 скилидки чесън
1 ч.л. кориандър
2 консерви риба тон във вода, изцедени
сок и кората от 1 лимон
копър или магданоз, нарязан
сол и прясно смлян черен пипер

 
В много подсолена вода под парваме дивят амарант, не повече от 5-7 минути. Изцеждаме докато се махне цялата вода.  В тиган загрейте зехтина и изпържете лука за около 3-4 минути. Добавете дивят амарант, чесън, сол и магданоз и се разбърква на силен огън, докато увехна чесъна. Изсипете в тигана рибата тон и разбъркайте внимателно, така, че да не надроби на много ситни парчета. Добавете лимоновия сок, копър или магданоз и готвим  докато  течността се изпари, добавете лимоновите кори и сервирайте.


Коментари

Популярни публикации