Скариди гювеч
за 6 души
500 грама. скариди, средни и големи, обелени, с глави
½ чаша. зехтин
2-3 зелен лук, нарязани на ситно
3-4 скилидки чесън, смачкани
1 зелена чушка, нарязана на ситно
1 зелена люта чушка, нарязана (по желание)
3 домата, големи, белени, нарязани на кубчета
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
½ чаша. копър, нарязан
½ чаша. магданоз, нарязан
200 грама. бяло сирене едро нарязано на кубчета
1 шепа галета
1 ч.л. сладък червен пипер
Измийте скаридите и оставете да се отцедят. Загрейте фурната до 200oC. В дълбок
тиган запържете с половината от зехтина, лука, чесъна и чушките. Добавяме доматите
сол и пипер. Като се изпържат, добавяме копъра, магданоза и скаридите. След
като заври, изсипете сместа в една тава, поръсвате със сирене, галетата, малко
червен сладък пипер, останалия зехтин и се пече за около 20 минути.
Коментари
Публикуване на коментар