Солена аншоа



1 кг на хамсия (или сардина)
едра сол
оцет
4-5 скилидки чесън
нарязан магданоз
зехтин
4 люти чушки (по желание)
Почистете рибата чрез премахване на главите и ги поставете в един съд. Поръсете сол на дъното и добавете рибата в слоеве. Между всеки слой се поръсва сол, както и на последен. След петнадесет дни, изплакнете рибата, я поставете в друг съд и добавете достатъчно оцет. След десет дни сменяваме съда отново, като поставите рибата отново на слоеве. В долната част сложете ситно нарязан чесън и от горе слой риба и магданоз. Продължаваме да редим по същия начин. Добавяме зехтин докато покрием рибата. За тези който обичат по пикантните неща , добавяме и лютите чушлета. След няколко дни, (много от вас няма да могат да издържат) мезето е готово.
На здраве.


Коментари

Популярни публикации