Солена аншоа
1 кг на хамсия (или сардина)
едра сол
оцет
4-5 скилидки чесън
нарязан магданоз
зехтин
4 люти чушки (по желание)
едра сол
оцет
4-5 скилидки чесън
нарязан магданоз
зехтин
4 люти чушки (по желание)
Почистете рибата чрез премахване на главите и ги
поставете в един съд. Поръсете сол на дъното и добавете рибата в слоеве. Между всеки
слой се поръсва сол, както и на последен. След петнадесет дни, изплакнете рибата,
я поставете в друг съд и добавете достатъчно оцет. След десет дни сменяваме
съда отново, като поставите рибата отново на слоеве. В долната част сложете ситно
нарязан чесън и от горе слой риба и магданоз. Продължаваме да редим по същия
начин. Добавяме зехтин докато покрием рибата. За тези който обичат по пикантните
неща , добавяме и лютите чушлета. След няколко дни, (много от вас няма да могат
да издържат) мезето е готово.
На здраве.
Коментари
Публикуване на коментар