Скариди с узо и домати

 
        за 2-3 души

500 гр.  скариди, пресни или замразени
сол и прясно смлян черен пипер
100 мл зехтин
2 скилидки чесън, нарязани
1 люта чушка (по желание)
½ голям домат, нарязан
150 мл узо
магданоз, нарязан

 
Обелете скаридите, отстранете черупките, черното черво с клечка за зъби и оставете опашката и главата. Поръсваме ги със сол и пипер. Загрейте тигана, добавете зехтина, нарязания чесън, лютата чушка (по желание) и скаридите. Задушете в продължение на 2 минути от всяка страна и добавете доматите. Залейте скаридите с узо. След това покрийте с капак за 1 минута и е готов. Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.

Коментари

Популярни публикации