Σουφλέ τυριών από τα Τρίκαλα
1/2 λίτρο γάλα
8 κουταλιές αλεύρι
4 αυγά
250 gr τριμμένο κασέρι
50 γρ. τριμμένο reggato
4 κουταλιές βούτυρο
αλάτι
μοσχοκάρυδο (στη μύτη του κουταλιού)
Εκτέλεση
Ξεκινήστε
φτιάχνοντας τη μπεσαμέλ. Για τη μπεσαμέλ θα πρέπει να ανακατέψετε το
αλεύρι το γάλα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν όλα τα
υλικά σ' ένα ρευστό χυλό. Στη συνέχεια θα προσθέσετε σιγά σιγά τα
τριμμένα τυριά, λίγο αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, όπως κάνετε συνήθως στη
μπεσαμέλ που φτιάχνετε για το παστίτσιο και τον μουσακά.
Συνεχίστε
να ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Κατεβάστε την κατσαρόλα
από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να ανασάνει και να κρυώσει λίγο. Στη
συνέχεια προσθέτετε μόνο τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε για να
διαλυθούν καλά.
Αδειάζετε
το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και το
βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 περίπου λεπτά στους 180οC.
Προσέχετε το σκεύος να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε το μίγμα να φτάνει το
πολύ μέχρι τη μέση του και να έχει το περιθώριο για να φουσκώσει. Θα το
δείτε μετά από λίγο να αρχίσει να φουσκώνει, να ροδίζει και να
μετατρέπεται σε ένα λαχταριστό σύννεφο. Τότε θα είναι έτοιμο, οπότε το
βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε αμέσως, πριν προλάβει να αρχίσει να
χάνει τον όγκο του.
Коментари
Публикуване на коментар