Спагети с омар (астакомакаронада)
300 грама. спагети. No. 6
2 малки омари
2 глави лук
6 големи домати
4 супени лъжица зехтин
12 листа босилек
Сол и пипер
- В голям тиган запържваме нарязания на ситно лук в зехтина и след това добавете доматите на малки кубчета. Добавете сол, черен пипер.
- Продължете готвенето, докато се сгъсти соса.
- Пригответе спагетите в подсолена вода.
- Бланширайте омари за десет минути в кипяща вода, отцеждат се и ги добавете към доматения сос продължавате да готвите в продължение на 3 минути с капака на тенджерата затворен.
- Отцедете пастата, поднесете на чиния и залейте я със соса и омара. Декорирайте храната с листа от босилек
- Друг съвет Добавете няколко зърна от червен пипер.
Коментари
Публикуване на коментар