Спагети с омар (астакомакаронада)




300 грама. спагети. No. 6
2 малки омари
2 глави лук
6 големи домати
4 супени лъжица зехтин
12 листа босилек
Сол и пипер





  • В голям тиган запържваме нарязания на ситно лук в зехтина и след това добавете доматите на малки кубчета. Добавете сол, черен пипер.
  • Продължете готвенето, докато се сгъсти соса.
  • Пригответе спагетите в подсолена вода.
  • Бланширайте омари за десет минути в кипяща вода, отцеждат се и ги добавете към доматения сос продължавате да  готвите в продължение на 3 минути с капака на тенджерата затворен.
  • Отцедете пастата, поднесете на чиния и залейте я със соса и омара. Декорирайте храната с листа от босилек
  • Друг съвет Добавете няколко зърна от червен пипер.

Коментари

Популярни публикации