за 4 души
1 килограм скариди
1 килограм бамя
4 домата
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 червена чушка
сок от 1 лимон
пресен кориандър
риган
Изсипваме в пасатор доматите, лука, чесъна, чернят
пипер и кориандъра и се смила в продължение на няколко секунди. Сместа се изсипва в тиган с малко зехтин и се
готви за 10 до 15 минути, като се разбърква често. В тиган, където сме загрели зехтин, добавяме скаридите, като се разбърква непрекъснато
в продължение на 2 минути. Изсипете
доматения сос в тигана
със скаридите, добавете бамята, сок от 1
лимон, сол и черен пипер и намалете огъня и гответе за още 10 минути. Сервирайте
веднага.
Коментари
Публикуване на коментар