Скариди Саганаки
4 порции
150 мл зехтин
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
16 средни почистени скариди (около 500 гр.)
½ чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка сол
3 ½ с.л. узо
1 супена лъжица джоджен, нарязана на ситно
100 мл на рибен бульон
200 мл доматен сос
150 гр. сирене фета
праз лук
2. Добавяме джоджена, рибния бульон и доматеня сос. Сварете соса в продължение на 3 минути, извадете скаридите и минете соса от блендер, добавяйки и сирене. Разбийте на висока скорост, докато стане гладка смес. Разстелете сос в чиния и поставете скариди на върха. Украсете с праз и сервирайте веднага.
Коментари
Публикуване на коментар