Скариди Саганаки


 
 

4 порции
 
150 мл зехтин
2 скилидки чесън, нарязани на ситно
16 средни почистени скариди (около 500 гр.)
½ чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка сол
3 ½ с.л. узо
1 супена лъжица джоджен, нарязана на ситно
100 мл на рибен бульон
200 мл доматен сос
150 гр. сирене фета
праз лук

 
1. В тиган загрейте зехтина и добавете чесъна и скариди. Запържете скаридите от двете страни в продължение на 2-3 минути и добавете подправките. Налейте узото.

2. Добавяме джоджена, рибния бульон и доматеня сос. Сварете соса в продължение на 3 минути, извадете скаридите и минете соса от блендер, добавяйки  и сирене. Разбийте на висока скорост, докато стане гладка смес. Разстелете сос в чиния и поставете скариди на върха. Украсете с праз и сервирайте веднага.

Коментари

Популярни публикации