Скариди с къри и кокос




за 4-6 човека
750 грама. големи скариди, обелени
2 люти чушки без семена, нарязани
1 чаена лъжичка куркума
1 супена лъжица  джинджифил
2-3 скилидки чесън, накълцан
4 супени лъжици зехтин 
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка горчица
1 глава лук, нарязана на ситно
250 мл кокосово мляко
350 грама. кисели краставички на кубчета
2 зелени чушки нарязани на ситно
1 супена лъжица лимонов сок
 



 Поставете скаридите, лютите чушки, джинджифила и чесъна в купа. Поръсете със сол, черен пипер, къри и куркума, разбърква се добре и се оставя да се маринова за 10 минути. Загрейте зехтина в широк тиган и печете кимиона и горчицата, докато освободят своите аромати. Добавете лука и запържете леко. Добавят се скаридите и варете в продължение на 5 минути. Изсипете кокосовото мляко, краставиците, зелените чушки и лимоновия сок и продължете да пържите за още 5 минути. Сервират се топло, поднесени с ориз на пара.

Коментари

Популярни публикации