Скариди с къри и кокос
за 4-6 човека
750 грама. големи скариди, обелени
2 люти чушки без семена, нарязани
1 чаена лъжичка куркума
1 супена лъжица джинджифил
2-3 скилидки чесън, накълцан
4 супени лъжици зехтин
2 люти чушки без семена, нарязани
1 чаена лъжичка куркума
1 супена лъжица джинджифил
2-3 скилидки чесън, накълцан
4 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка горчица
1 глава лук, нарязана на ситно
250 мл кокосово мляко
350 грама. кисели краставички на кубчета
2 зелени чушки нарязани на ситно
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжичка къри
1 чаена лъжичка горчица
1 глава лук, нарязана на ситно
250 мл кокосово мляко
350 грама. кисели краставички на кубчета
2 зелени чушки нарязани на ситно
1 супена лъжица лимонов сок
Поставете скаридите, лютите чушки, джинджифила и чесъна в купа. Поръсете
със сол, черен пипер, къри и куркума, разбърква се добре и се оставя да се
маринова за 10 минути. Загрейте зехтина в широк тиган и печете кимиона и
горчицата, докато освободят своите аромати. Добавете лука и запържете леко.
Добавят се скаридите и варете в продължение на 5 минути. Изсипете кокосовото
мляко, краставиците, зелените чушки и лимоновия сок и продължете да пържите за
още 5 минути. Сервират се топло, поднесени с ориз на пара.
Коментари
Публикуване на коментар