Скариди с винен сос и сос горчица


за 4 души

За скаридите:
½ килограм скариди умерени или големи, 
обелени в центъра, но с главата и опашката незасегнати
2 супени лъжици зехтин
1 чаша сухо бяло вино

За соса:
4 супени лъжици зехтин
4 ч. л. брашно, за всякакви цели
4 супени лъжици дижонска горчица
1 чаша. сухо бяло вино
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
1 люта чушка, нарязана
бял пипер, едро смлян
2 супени лъжици магданоз или естрагон, нарязан

 
Сос: Загрейте олиото в тиган, докато загрее. Смесете брашното и печете 1-2 минути. Добавете горчицата, разбъркайте, след което добавете виното сол и пипер. Бъркайте непрекъснато, докато сосът се сгъсти тогава го свалете от огъня.

Скариди: В широк не залепващ тиган пържете скаридите със зехтин в продължение на 2 минути от всяка страна. С решетъчна лъжица ги прехвърлете на топло блюдо.

Добавете зехтина от тигана в соса от горчица и леко го стоплете на огъня соса и залейте скаридите.         

Коментари

Популярни публикации