Скариди с винен сос и сос горчица
за 4 души
За скаридите:
½ килограм скариди умерени или големи,
За скаридите:
½ килограм скариди умерени или големи,
обелени в центъра, но с главата и опашката
незасегнати
2 супени лъжици зехтин
1 чаша сухо бяло вино
За соса:
4 супени лъжици зехтин
4 ч. л. брашно, за всякакви цели
4 супени лъжици дижонска горчица
1 чаша. сухо бяло вино
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
1 люта чушка, нарязана
бял пипер, едро смлян
2 супени лъжици магданоз или естрагон, нарязан
2 супени лъжици зехтин
1 чаша сухо бяло вино
За соса:
4 супени лъжици зехтин
4 ч. л. брашно, за всякакви цели
4 супени лъжици дижонска горчица
1 чаша. сухо бяло вино
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
1 люта чушка, нарязана
бял пипер, едро смлян
2 супени лъжици магданоз или естрагон, нарязан
Скариди: В широк не залепващ тиган пържете скаридите със зехтин в продължение на 2 минути от всяка страна. С решетъчна лъжица ги прехвърлете на топло блюдо.
Добавете зехтина от тигана в соса от горчица и леко го стоплете на огъня соса и залейте скаридите.
Коментари
Публикуване на коментар