Скариди с лимон и вино


 
за 4-5 човека
• 500 грама. скариди, средни, обелени
• ½ чаша. зехтин
2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
1 скилидка чесън (по желание)
• 1 чаша сухо бяло вино
сок и
настъргана кора от 1 лимон
• ½ ч.л. джинджифил на прах
• ½ чаша. копър, нарязан
прясно смлян черен пипер

 
Загрейте тиган и запържете леко в зехтин лука и чесъна за 1-2 минути . Добавете  скаридите и  пържете в продължение на 3 минути от всяка страна, докато те станат розови. Сипете виното и ги оставете за още 1 минута, за да получите малко аромат на виното. С решетъчна лъжица извадете от тигана  скаридите, чесъна, и ги оставете настрана. Изсипете в тигана сока и кората от лимон , джинджифил, разбърква се леко и се оставя за 5-6 минути, докато сосът се сгъсти. Връщате отново скариди на тиган, заедно с копър, разбърква се  в продължение на 3 минути. Махнете от огъня, поръсете с прясно смлян черен пипер и сервирайте.

Коментари

Популярни публикации