Скариди с лимон и вино
за
4-5 човека
• 500 грама. скариди, средни, обелени
• ½ чаша. зехтин
• 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
• 1 скилидка чесън (по желание)
• 1 чаша сухо бяло вино
• сок и настъргана кора от 1 лимон
• ½ ч.л. джинджифил на прах
• ½ чаша. копър, нарязан
• прясно смлян черен пипер
• 500 грама. скариди, средни, обелени
• ½ чаша. зехтин
• 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
• 1 скилидка чесън (по желание)
• 1 чаша сухо бяло вино
• сок и настъргана кора от 1 лимон
• ½ ч.л. джинджифил на прах
• ½ чаша. копър, нарязан
• прясно смлян черен пипер
Загрейте
тиган и запържете леко в зехтин лука и чесъна за 1-2 минути . Добавете
скаридите и пържете
в продължение на 3 минути от
всяка страна, докато те станат розови.
Сипете виното и
ги оставете за още 1 минута,
за да получите малко аромат на виното. С решетъчна лъжица извадете от тигана скаридите, чесъна, и ги оставете настрана. Изсипете в тигана сока
и кората от лимон , джинджифил, разбърква се леко и се оставя
за 5-6 минути, докато сосът се сгъсти. Връщате отново скариди на тиган, заедно с копър, разбърква се в продължение на 3 минути.
Махнете от огъня, поръсете с прясно
смлян черен пипер и сервирайте.
Коментари
Публикуване на коментар