Баница с макарони и сирена
Баница с макарони и сирена |
- 10 кори за баница
- 500 гр. спагети No. 7 или 10
- 300 гр. бяло сирене
- 400 гр. кашкавал
- 1литър прясно мляко за края
- 5 яйца
- 5 супени лъжици брашно
- 200 гр. масло
- 2 глави лук, ситно нарязани
- малко нарязан копър
- Сол и черен пипер
- Настържете на едро ренде кашкавала и сиренето.
- Загреете ¾ от маслото в тенджера и леко запържете лука, докато увехне. Добавете брашното и разбърквате непрекъснато..
- След това изсипете млякото и се разбърква, докато кремът се сгъсти.
- Свалете тенджерата от огъня и когато кремът изстине леко, добавете трите разбити яйца, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
- Сварете макароните според указанията на опаковката и изсушете. Смесете ги с крема, добавяте сирената, копъра и останалите яйца и разбъркайте добре.
- В правоъгълна или кръгла добре смазана с масло тава постелете 4-5 листа един върху друг и между тях с една четка намажете с разтопеното масло.
- Разстелете върху спагетите сместа с макароните и сметаната.
- Покрива се с останалите кори също така намазани с масло. Пече се в загрята фурна до 200 ° C за 1 час и се сервира топло.
Коментари
Публикуване на коментар