Пълнени картофи с крем сирене и бекон
- 4 големи картофа
- 2 стръка пресен лук, ситно нарязан
- 1 скилидка чесън, ситно нарязан
- 150гр.крема сирене
- 120 гр настърган кашкавал
- 2-3 супени лъжици зехтин
- 4-5 резена бекон едро нарязани
- сол, черен пипер, магданоз (по желание)
- малко едър сол за печене
- Измийте картофите и ги сушете. Намажете ги с малко масло, поръсвате ги със едра сол и ги увиваите с алуминиево фолио. Печете ги при 180 ° - 200 ° С за 1 час. След това внимателно отворете алуминиевото фолио и ги нарежете на половина.
- С една лъжичка махнете достатъчно от картофеното месо внимателно без да разваляте формата на картофа.Изпържете леко лука в зехтин и чесън. Изпържете без мазнина бекона много слабо в незалепващ тиган за 1 '2' .
- Смесете месото на картофите с лукът, сиренето и бекона. Добавете сол и черен пипер и пълнете с сместа вкопаните картофи.
- Разсипете картофите с останаля бекон. Сервирайте гарнирано, ако щете, с малко магданоз или пресен лук.
Коментари
Публикуване на коментар