ЧИЛИ ПЕЧЕНА СЬОМГА С ХРУПКАВИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ОРИЗ С КОКОСОВ КРЕМ
- 2 филета от сьомга заедно с кожата
- 1 супена лъжица чили на прах, сол и пипер
- 1 супена лъжица зехтин
- 100 гр ориз
- 1 стрък киселец нарязан много ситно
- 100 мл. кокосов крем
- 25 гр. масло
- 2 супени лъжици сусамено олио
- 1 жълта чушка нарязана на тънки лентички
- 1 червена чушка нарязана на тънки лентички
- 50 гр. бобени кълнове
- 4 стръка пресен лук нарязан
- 100 гр. гъби на парченца
- 1 скилидка чесън, счукан
Наръсете сьомгата обилно с чили
пипер и сол. Загрейте мазнината в голям тиган, поставете сьомгата с кожата
надолу и я пържете по този начин 1 минута. Обърнете рибата и продължете с
пърженето още още 3-4 минути. Извадете я настрани.
Загрейте ориза в тиган с 1 стрък
киселец, добавете кокосовия крем и подправете на вкус.
Загрейте маслото и сусаменото
олио в дълбок или голям тиган, добавете зеленчуците и бъркайте докато пържете в
продължение на 2-3 минути , докато станат хрупкави.
Сервирайте сьомгата върху канапе
от ориз с кокосов крем, смесен с хрупкавите зеленчуци.
Коментари
Публикуване на коментар