Пропускане към основното съдържание
Картофена салата с бекон
- 500 гр. малки картофи
- 4-5 резена бекон нарязани на филийки
- 1 глава лук, нарязана на шайби
- 5 супени лъжици зехтин
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 2 супени лъжици оцет или лимонов сок
- нарязан пресен магданоз или други пресни билки, която ви харесва
- сол, черен пипер, малко семена горчица (по желание)
- Измийте картофите и ги варете за 25'-30'. Оставете ги след това да изсъхнат и да изстинат и ги обелете.
- Сотирайте леко бекона в незалепващ тиган с малко зехтин до златисто кафяво да стане хрупкав, толкова колкото го искате.
- Пригответе соса, както следва: Сложете в шейкър останалят зехтин, оцет или лимонов сок, чесън, магданоз, сол и черен пипер. Разбийте добре.
- Сложете в купа картофите, нарязани на половина, пърженият бекон и лука, леко подсолете, залейте със соса и се разбърква. Сервирайте картофена салата топло или при стайна температура, като добавяте, ако искате, малко синапено семе.
Коментари
Публикуване на коментар