Магирица - Μαγειρίτσα

Класически и любим вкус на Възкресението

 
един агнешки комплект
1 връзка зелен лук, нарязан на ситно
1 средно голяма глава стар лук
1 едра маруля
1  ч.ч нарязан копър
2  ч.ч. зехтин
1 с.л. масло  
1 к.ч.  ориз
За застройка
3 яйца
лимонов сок
сол
пипер

Измийте червата , черния дроб и белите дробове. Бланшираме ги  във вряща вода за 10‘ . Изцеждаме ги и ги оставяме да се охладят . С кухненска ножица нарязваме дреболиите в много малки парченца. Загрейте олиото и маслото и леко задушете лука,стар и зелен . Добавяме дреболиите и ги запържваме. Разбърквайте непрекъснато, в продължение на около 15‘. Добавяте марулята, копърът сол и черен пипер . След 5‘ добавете 1 супена лъжица от горещия бульон и продължете разбъркването. След това добавяме останалия бульон и го оставяме да къкри за 40‘. Приблизително 20‘ преди свалянето на супата от огъня , добавете ориза.
За застройка : Разбийте белтъците . Добавете един по един жълтъците и добавете малко лимонов сок. Добавяме и бульона в застройката. Изсипете сместа в тенджерата . Оставете  да ври 2-3‘ и сервирайте супата с пресен копър и прясно смлян черен пипер.

Коментари

Популярни публикации