Магирица - Μαγειρίτσα
Класически и любим вкус на Възкресението
1 връзка зелен лук, нарязан на ситно
1 средно голяма глава стар лук
1 едра маруля
1 ч.ч нарязан копър
2 ч.ч. зехтин
1 с.л. масло
1 к.ч. ориз
1 средно голяма глава стар лук
1 едра маруля
1 ч.ч нарязан копър
2 ч.ч. зехтин
1 с.л. масло
1 к.ч. ориз
За застройка
3 яйца
лимонов сок
сол
пипер
лимонов сок
сол
пипер
Измийте червата ,
черния дроб и белите дробове. Бланшираме ги във вряща вода за 10‘ . Изцеждаме ги и ги оставяме
да се охладят . С
кухненска ножица нарязваме дреболиите в много малки парченца. Загрейте
олиото и маслото и леко задушете лука,стар и зелен . Добавяме дреболиите и ги запържваме. Разбърквайте непрекъснато, в
продължение на около 15‘. Добавяте
марулята, копърът сол и черен пипер . След
5‘ добавете 1 супена лъжица от горещия бульон и продължете разбъркването. След
това добавяме останалия бульон и го оставяме да къкри за 40‘. Приблизително
20‘ преди свалянето на супата от огъня , добавете ориза.
За застройка :
Разбийте белтъците . Добавете
един по един жълтъците и добавете малко лимонов сок. Добавяме и бульона
в застройката. Изсипете
сместа в тенджерата . Оставете
да ври 2-3‘ и сервирайте супата с пресен
копър и прясно смлян черен пипер.
Коментари
Публикуване на коментар