Пълнено агне във фурна
Едно агне
За запълване
• 1 ½ чаша зехтин
• ½ килограм нарязана къдрава маруля
• ½ килограм нарязан спанак
• ½ килограм нарязан мак
• 2 глави стар лук, нарязани
• 10 зелен лук, нарязани на ситно
• 1 връзка джоджен, копър и магданоз, нарязани
• 1 килограм бял ориз
• 1 чаша стафиди (по желание)
• Сол и пипер
Подготовка на пълнежа . В тиган , задушаваме с 5 супени лъжици зехтин, спанака , марулята и маковете за намаляване на обема им. Добавете лука (стар и пресен) и разбъркайте внимателно . Оставя се задушават за 10' на слаб огън . Добавете джоджен, копър, магданоз, стафиди,ориз, сол и черен пипер и се разбърква. Пълнежът е готов.Намажете със сол и черен пипер агнето отвътре и отвън, пълнете го ,шиете го и го намажете с зехтин. Пече се на 180 С в продължение на 4 часа. Препоръчително е да го покриете първите 3 часа, за да се готви добре и да не изсъхне и след това да махнете станиола, за да получите цвят.
Коментари
Публикуване на коментар