Агнешки дреболии с маруля или спанак
1 глава (за бульон)
120 гр. масло
3 връзки зелен лук, нарязани на ситно
1 връзка копър, нарязан
2 агнешки комплекта
100 мл сухо бяло вино
6-7 маруля (в зависимост от големината им)
или 1.5 кг. спанак
3 яйца
2 лимона
Слагате да ври главата , за да получите бульон . Варите агнешките дреболии за 10' и след това ги оставете да се отцедят в гевгир и после ги нарежете на много малки парченца. Загреете100 гр. масло и леко задушете карантията и след това добавете виното , разбъркайте добре и добавете бульона от главата и 1-2 супени лъжици допълнително масло и оставете да къкри за 20'. След това добавете марулята или спанака , нарязани на парчета и се вари всичко заедно за още 7-8'.Когато видите че е готово махнете тенджерата от котлона . Разбийте яйцата с лимона в застройка , добавете лъжица по лъжица и сос в застройката. Изсипете го в яденето.
Коментари
Публикуване на коментар