Винени скариди с ориз
ПОРЦИИ: 6-8
1 кг. средни скариди, пресни или замразени
½ ч.ч. бяло вино
2 скилидки чесън, нарязани
¼ ч.ч. зехтин
2 ½ с.л. доматено пюре
2 1/2 ч.ч. ориз
2 с.л. нарязан магданоз
3 ч.ч. вода
1 с.л. масло
Сол и пипер
Обелете скаридите от черупката и червото , запазете главите им. Измийте ги и ги поставете върху абсорбираща хартия.Сварете главите в тенджера с 3 чаши вода , и запазваме им сока.Пържим ориза в тенджера с маслото , докато стане полупрозрачен и добавете бульона от главите . Добави в бульон 2 - 2 ½ чаши вода и намаляваме огъня, готвим докато стане готово .Сложете скаридите в тиган , добавете солта и черния пипер и ги запържете леко , без да бъркаме . Намалете огъня и добавете доматения сос , чесън и вино. Към края , добавете магданоза . Оставете ги да се варят малко , за да се сгъсти соса .Сервирайте ориза , слагате върху него скаридите и поръсете яденето със соса .
Коментари
Публикуване на коментар