Дроб сърма
Един агнешки комплект
4 с.л. зехтин
2 агнешки була
1 връзка нарязан зелен лук
2 глави лук, нарязани на ситно
½ връзка мента нарязана
½ връзка магданоз, нарязан на ситно
½ връзка копър, нарязан
½ ч.ч.ориз,
2 яйца
сол, черен пипер, риган
Измийте карантията със студена вода.Сложете я в тенджера с вода, толкова вода колкото да я покрива.Оставете да заври за десет минути, свалете я от огъня, оставете я да се изцеди и изстине и я нарежете на много малки парченца.След това в тенджера, добавете маслото, добавете дъртя лук да се изпържи и след това добавете зеленя лук.Изсипете карантията, и я изпържете леко, добавете ориза и го задушете леко и след това добавете половин чаша топла вода, за да се издигне малко ориза и след това добавете всички подправки .Оставя се да изстине и добавяме вътре едното яйце, леко разбито за да не се разпръсне оризът.Изплакнете хубаво булото с топла вода и оцет , а след това изплакнете го със студена вода.Пълним парчета булото със сместа от дреболиите, образувайки сърми.Поставете сърмите в тава, и попълнете от страни със сместа която е останала.От горе сърмите ги намажете с останалото яйце и малко червен пипер (по желание ) .Печете на 170 градуса до златисто кафяво.
Коментари
Публикуване на коментар