Картофи с бекон и топено сирене


6 средни картофи
зехтин
сол и черен пипер
2 супени лъжици разтопено масло
6 парчета бекон сгодвен 

(или в тиган или във фурната) и натрошени
110гр настъргано сирене чедър
сметана
1 пресен лук, нарязан



1. Загрейте фурната до 200 градуса .2. Измийте картофите хубаво отвън и ги оставете да изсъхнът за известно време. Намазете ги с масло и ги поставете на тава . Печете ги за 40-60 минути или докато картофите омекнат . Махнете ги от фурната и ги оставете за около 5 минути , докато изстинат достатъчно, за да бъде в състояние да ги пипнем . Овеличете фурната на 230 градуса.3. Нарежете картофите на половина. С помощта на лъжица отстранявате месото от картофите.4 . Смесете разтопеното масло с две супени лъжици зехтин. Намазете и  двете страни на картофите със сместа и се поръсвът със сол и пипер . Сложете картофите с главата надолу с външната част, върху тава за печене и се пече във фурната за 10 минути. Обрещате и печете за още 10 минути .5 . Махнете ги от фурната и ги напълните с кашкавал и бекон . Връяате ги във фурната за около 5 минути или докато сиренето се топи .6 . Махнете ги от фурната и сложете малко сметана и малко зелен лук . Сервирайте веднага !

Коментари

Популярни публикации