Сладка баница (Бугаца)






1 ½ литър ниско маслено мляко
200 грама грис
1 чаена чаша захар
2 ванилия
½ чаена лъжичка сол
настъргана кора от 1 лимон
1 пакет точени кори
Канела и пудра захар.




В тенджера загрейте млякото със захарта и се разбърква.
След това добавете грис, сол и ванилия.
След като започне да се сгъстява, свалете я от огъня и добавете лимоновите кори.
В квадратна тава за печене намажете с една четка масло.
Разстелете лист, намажете с масло отново и сложете и втори лист.Продължаваме по този начин, докато сложим 8 листа. Остатъкът от страни на тавата не го срежете ще ни бъде от полза на края.
След това изсипете крема в тавата и я разстелете равномерно.
Обърни страничните остатъци от листата навътре за да покриете крема. Отгоре отново добавете 8 листа по същия начин като направихме при основата.
Намажете и последния лист и се пече на 170 градуса до златисто кафяво.
Сервирайте след като поръсвате с пудра захар и канела.

Коментари

Популярни публикации