Баница с кадаиф и сирена



1 пакет кадаиф
150 гр. прясно масло
200 гр. настърган кашкавал
200 гр. настърган пармежан
200 гр. натрошено бяло сирене
2 големи с.л. брашно
2 с.л.масло
1 водна чаша мляко


Първо трябва да се направи плънката. В тенджера бланшираме 2 с. л. масло и се изсипва и брашното. Бланшираме, до кафявото. Добавяме млякото и се разбърква добре.
Добавяме настърганят кашкавал и сиренето, разбърква се добре и се опитват, ако е необходимо, добавете малко сол и черен пипер до вкус.
Подгответе баницата. Намажете с масло една кръгла тавичка,, разпределете достатъчно равномерно кандаифа навсякъде. Натиснете го внимателно с ръка, за да седне. Изсипете плънката от трите сирена и се разстилат равномерно. Покрийте с достатъчно кандаиф отгоре и натиснете отново. Изсипете от горе добре загрято масло.
Печете във фурната първо за ½ час при 120-150 градоса и след това овеличете фурната до 180 градуса за около още 15 минути, докато не получи розов цвят от горе.
Махнет от фурната, оставя се да изтине и се нарязва на малки парченца.

Коментари

Популярни публикации