Кебапчета по Гръцки (Суджукакия)
Кебапчета по Гръцки |
- 1 кг мляно говеждо месо
- 2-3 скелидки счукан чесън
- 1 супена лъжица кимион
- Сол и пипер
- 200 гр. остарял хляб, напоен с червено вино
- 1 лук, настърган
- 1 скелидка счукан чесън
- 1 кафеена чаша масло
- 3 водни чаши доматен сок
- Половин чаша вода
- 1 супена лъжица кимион
- Сол и пипер
- По желание една шепа зелени маслини
- Прецедете малко хлябът и добавете месото с останалите съставки. Замесете добре и го оставете за 1-2 часа в хладилника.
- Подговете доматенят сос. В тенджера добавете маслото и се изпържват лукът и чесънът. Изсипете сока от домати и водата. Оставете да заври, добавете кимион, сол и черен пипер.
- Докато сосът ври месим смляно месо на малки продълговати кебапчета. Пържим ги без брашно до като хванат лека коричка. Добавете ги при сосът и ги варете в продължение на 1/2 час.
- Изсипете в тенджерата шепа зелени маслини 2-3 минути преди изгасването на котлона.
Не слагайте в каймата лук
Червено вино вместо вода за накисване на хляба
Червено вино вместо вода за накисване на хляба
Коментари
Публикуване на коментар