Кебапчета по Гръцки (Суджукакия)

Кебапчета по Гръцки
 










  • 1 кг мляно говеждо месо
  • 2-3 скелидки счукан чесън
  • 1 супена лъжица кимион
  • Сол и пипер
  • 200 гр. остарял хляб, напоен с червено вино
ЗА СОСА
  • 1 лук, настърган
  • 1 скелидка счукан чесън
  • 1 кафеена чаша масло
  • 3 водни чаши доматен сок
  • Половин чаша вода
  • 1 супена лъжица кимион
  • Сол и пипер
  • По желание една шепа зелени маслини





  1.  Прецедете малко хлябът и добавете месото с останалите съставки. Замесете добре и го оставете за 1-2 часа в хладилника.
  2. Подговете доматенят сос. В тенджера добавете маслото и се изпържват лукът и чесънът. Изсипете сока от домати и водата. Оставете да заври, добавете кимион, сол и черен пипер.
  3. Докато сосът ври месим смляно месо на малки продълговати кебапчета. Пържим ги без брашно до като хванат лека коричка. Добавете ги при сосът и ги варете в продължение на 1/2 час.
  4. Изсипете в тенджерата шепа зелени маслини 2-3 минути преди изгасването на котлона.
ТАЙНА


Не слагайте в каймата лук
Червено вино вместо вода за накисване на хляба

            Коментари

            Популярни публикации