Италианска мусака (пастицио)
Пастицио |
Необходими продукти за 8 души
- 600 гр. мляно говеждо месо
- 1 лук, ситно нарязан
- 4 супени лъжици зехтин
- 400 гр. настъргани зрели домати
- 1/2 кг. дебели макарони
- 1/2 чаша прясно масло
- 2 чаши настъргано сирене
- 2 супени лъжици масло
- 2 супени лъжици брашно
- 2 1/2 чаши мляко
- 1 яйце
- сол и пипер
- малко настъргано индийско орехче на
- Пържим в 4те супени лъжици зехтин лукът и каймата разбърквайки непрекъснато
- Добавяме солта, черният пипер и доматите. Оставете да къкри за около 30 минути, докато сосът се сгъсти.
- Сварете макароните в много подсолена вода. Подсушете. Поръсете с половината от сиренето.
- Пригответе бесамела. Разтопете маслото и добавете брашното, разбърквате неприкъсното на слаб огън. Добавете млякото малко по малко разбъркайки непрекъснато, докато сместа стане на сметана.
- Добавете солта, черният пипер и индийското орехче. Добавете яйцето леко разбъркано извън огъня, Разбъркайте енергично. Изсипете останалата част на сиренето в соса.
- В леко смазан огнеупорен съд изшипете спагетите. От горе добавете каймата.
- Добавете бесамела на повърхността. Поръсете с малко сирене.
- Печете макароните до 170-ти в продължение на около 45 минути до златиста кафява повърхност.
- Сервирайте след като е прминал най-малко половин час от печенето.
Коментари
Публикуване на коментар